Waar kunnen we u mee helpen?

Gebruik de zoekfunctie om het antwoord op uw vraag te krijgen of meer informatie te vinden.

In verband met de huidige situatie (COVID-19)

Kan ik besmet raken met het coronavirus via de onzichtbare beugels?

Onze onzichtbare beugels en retentiebeugels zijn medische hulpmiddelen en we desinfecteren ze voor verzending. Volgens de laatste inzichten kan het coronavirus alleen van persoon op persoon worden overgedragen door middel van een zogenoemde druppelinfectie. Hoewel het in individuele gevallen kan voorkomen dat mensen besmet zijn geraakt door iemand zonder ziektesymptomen, zijn andere manieren van overdracht uitgesloten. De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) is hier ook duidelijk over: “Mensen die pakketten in ontvangst nemen [...] lopen hierbij geen risico besmet te raken met het nieuwe coronavirus. Uit eerdere analyses weten we dat coronavirussen niet lang overleven op voorwerpen zoals brieven of pakketten.” Het Robert Koch Institut (het Duitse RIVM) deelt deze mening. Besmetting via tandheelkundige beugels of het verzendproces is daarom onwaarschijnlijk.

Wat zijn PlusDental-beugels?

Wat zijn PlusDental-beugels?

De onzichtbare PlusDental-beugels van doorzichtige kunststof worden speciaal voor u op maat gemaakt. De beugels zijn BPA-vrij. De verplaatsing van uw tanden gebeurt in kleine stappen (maximaal 0,2 mm tandverplaatsing per beugel). Voor iedere stap ontvangt u beugels op maat die druk uitoefenen op de tanden en zo voor de geplande verplaatsing zorgen. 

Waarom is niet elke afwijkende stand van de tanden behandelbaar met onzichtbare beugels?

Uw gezondheid komt bij ons op de eerste plaats. Op basis van de stand van uw tanden bepalen onze tandartsen dus of een behandeling met PlusDental-beugels mogelijk is. In principe corrigeren we lichte tot matige afwijkingen van hoektand tot hoektand en laten we voor aanvang van de behandeling precies zien hoe de correctie zal verlopen. 

Vergoedt mijn verzekering de kosten voor een behandeling met PlusDental-beugels?

De vergoeding voor orthodontie (beugels) en overige tandheelkundige behandelingen kunt u het beste navragen bij uw zorgverzekering.

Een bestelling plaatsen

Welke betaalmethoden accepteren jullie?

U kunt betalen met iDeal, creditcard of in maandelijkse termijnen via kredietverstrekker ZAB.

Hoe verloopt de behandeling?

Wordt één kaak per keer of worden beide kaken tegelijkertijd behandeld?

Bij iedere behandeling van een afwijkende stand kan de beet veranderen. Voor een correcte beet moeten zowel de onder- als bovenkaak in uw behandelplan worden opgenomen. Wij corrigeren dus altijd de onder- én bovenkaak.

Hoelang duurt een behandeling bij PlusDental? 

Een behandeling met onzichtbare beugels van PlusDental duurt normaal gesproken vier tot tien maanden. 

Hoelang duurt het voordat ik mijn beugels ontvang?

U laat eerst een 3D-scan maken bij een bij ons aangesloten Nederlandse tandarts. We ontvangen deze 3D-scan direct in ons laboratorium in Berlijn. Daarna duurt het tien tot veertien dagen voordat u uw behandelplan per e-mail ontvangt. Zodra u voor een behandeling met PlusDental-beugels hebt gekozen, gaan wij uw beugels voor u op maat maken. Dit duurt vier tot zes weken.

Hoe vaak en hoelang moet ik de beugels dragen?

U draagt de beugels 22 uur per dag en verwijdert ze alleen om te eten, te drinken en tanden te poetsen. Voor een optimaal eindresultaat is het belangrijk dat u zich aan de voorgeschreven draagtijd houdt. 

Moet ik tijdens de behandeling opletten wat ik eet? 

Nee. Anders dan bij vaste beugels kunt u alles eten en drinken tijdens de behandeling. Dit komt omdat u de onzichtbare beugels gewoon kunt uitnemen tijdens het eten. U kunt uw gebit dus reinigen na een maaltijd zoals u normaal ook zou doen. Zo blijft uw mond optimaal gezond.

Moet ik mijn onzichtbare beugels uitnemen tijdens het eten en drinken? 

U kunt koud water drinken met de onzichtbare beugels in uw mond. Warme dranken kunnen de kunststof van de beugels beschadigen of vervormen. In principe verwijdert u de beugels voor het eten en drinken en bergt u ze op in het meegeleverde doosje. Na het eten of drinken poetst u uw tanden, omdat het speeksel uw gebit niet zoals normaal kan remineraliseren. Vergeet niet uw onzichtbare beugels af te spoelen voordat u ze terugplaatst in uw mond. 

Hoe onderhoud ik mijn onzichtbare beugels?

Reinig uw onzichtbare beugels het liefst twee keer per dag met een tandenborstel. Gebruik geen tandpasta, omdat de beugels dan dof kunnen worden. Gebruik een milde zeep en spoel de beugels af met koud water. Te hoge temperaturen beschadigen en vervormen het materiaal. De beugels verliezen dan hun vorm en worden onbruikbaar. Door zorgvuldig en goed onderhoud blijven uw beugels in topconditie.

Doet de behandeling pijn?

De eerste dagen na het verwisselen van de onzichtbare beugels zult u voelen dat de beugels druk uitoefenen om uw tanden te verplaatsen. Dit drukgevoel wordt steeds minder totdat u helemaal geen pijn meer voelt. 

Wat gebeurt er als ik een van mijn onzichtbare beugels kwijtraak?

Neem bij verlies van een beugel contact met ons op. Wij maken dan zo snel mogelijk een vervangende beugel voor € 99. Draag de vorige beugel terwijl u op het vervangende exemplaar wacht om ervoor te zorgen dat uw tanden in hun huidige positie blijven.

Kan ik minder goed praten als ik de beugels draag?

De meeste patiënten hebben daar geen last van. Net als bij vaste beugels kan het in het begin wennen zijn, omdat er een vreemd voorwerp in uw mond zit. Na maximaal een week praten de meeste patiënten weer normaal. 

Mag ik roken tijdens de behandeling? 

We adviseren u om tijdens de behandeling geen sigaretten of e-sigaretten te roken, omdat dit aanslag op uw tanden kan veroorzaken. 

Is PlusDental iets voor mij? 

Met meer dan 50.000 geslaagde behandelingen zijn onze tandartsen ervaren experts die tandheelkundige correcties op het allerhoogste medische niveau uitvoeren. We werken samen met geregistreerde tandartsen.

Het corrigeren van een afwijkende stand van de tanden met behulp van onzichtbare beugels is een bekende methode waarnaar al veel onderzoek is gedaan. Het is dan ook waarschijnlijk dat u het voorspelde behandelresultaat behaalt. Bij iedere medische behandeling zijn er factoren die invloed hebben op het slagen van de behandeling. Daarom garanderen we u dat we u net zolang zullen behandelen tot uw behandelresultaat is bereikt.

Moet ik de PlusDental-app gebruiken en waar vind ik die?

Het gebruik van de PlusDental-app is van essentieel belang voor een geslaagde behandeling. U kunt de app gratis downloaden in de Apple Store of de Google Play Store. Telkens als u met een nieuwe set beugels begint, maakt u foto's van uw gebit en uploadt u deze in de app. Ons medisch team controleert de voortgang van uw gebitscorrectie in de app en kan uw behandelplan aanpassen bij onvoorziene afwijkingen.

Kan ik eerder dan gepland wisselen naar de volgende onzichtbare beugel?

We hebben de behandeling zeer nauwkeurig gepland. Het is belangrijk dat u zich houdt aan de aanbevolen draagtijd (zowel dagelijks als per beugel). De grootste tandverschuiving vindt plaats tijdens de eerste twee tot drie dagen na het verwisselen van de beugel. Daarna neemt de druk af en voelt u niet meer dat de beugel aan het werk is. De tanden hebben echter de berekende draagtijd van één tot twee weken per beugel nodig, zodat het bot rond de tanden zich kan herstellen, de tanden gewend zijn aan hun nieuwe positie en klaar zijn om verder verplaatst te worden.

Moet ik een spalk dragen na de behandeling?

Voor een optimaal behandelresultaat is het belangrijk om na iedere orthodontische behandeling een spalk te dragen. Dit kan een verwijderbare retentiebeugel of vaste spalk zijn.

Hoe moet ik de verwijderbare retentiebeugel dragen? 

De verwijderbare retentiebeugels van PlusDental zijn ook doorzichtig en iets dikker dan de onzichtbare beugels die u tijdens de behandeling hebt gebruikt. U moet ze de eerste twee weken na de behandeling 22 uur per dag dragen. In de zes maanden daarna draagt u ze nog 12 uur per dag. Daarna draagt u ze de rest van uw leven alleen 's nachts. We adviseren u om uw retentiebeugels iedere zes tot twaalf maanden te verwisselen, zodat ze schoon, zacht en doorzichtig blijven. U kunt retentiebeugels op maat bestellen voor € 99. 

Waarvan zijn de onzichtbare beugels gemaakt en bevatten ze weekmakers (BPA)?

Onzichtbare beugels van PlusDental zijn gemaakt van een speciale kunststof die uw tanden optimaal verplaatst tijdens de behandeling. Dit materiaal is klinisch getest en geschikt voor mensen met allergieën. Onze onzichtbare beugels bevatten geen weekmakers.

Kan PlusDental mijn gebit behandelen?

Wat als er bij mij tanden ontbreken?

Onze tandartsen bepalen voor iedereen afzonderlijk of behandeling mogelijk is.

Ik heb mijn verstandskiezen nog. Is dat een probleem?

Als uw tandarts aanraadt om uw verstandskiezen te laten trekken, moet u dit laten doen voordat u met de behandeling met onze onzichtbare beugels begint.

Mijn verstandskiezen zijn verwijderd. Wanneer kan ik beginnen met de PlusDental-behandeling?

Na verwijdering van de verstandskiezen moet u zes weken wachten voordat u een afspraak in onze praktijk maakt. 

Wat is de minimumleeftijd voor een behandeling met PlusDental? 

U moet minimaal 18 jaar zijn om voor een behandeling in aanmerking te komen. 

Wat als ik een permanente retainerdraad heb? 

Voor het maken van een 3D-scan, de basis voor ons behandelplan, kan de retainerdraad gewoon blijven zitten. Zodra u met de behandeling begint, moet de draad wel worden verwijderd. 

Wat als ik een tandheelkundig implantaat heb? 

Tandheelkundige implantaten zijn normaal gesproken geen probleem. Onze tandartsen bepalen voor iedereen afzonderlijk of behandeling mogelijk is. De implantaten worden niet verplaatst tijdens de behandeling met onzichtbare beugels. U moet ons laten weten dat u een implantaat hebt en om welke tand het gaat.

Kom ik in aanmerking voor een behandeling met PlusDental-beugels als ik bruggen of kronen heb?

Bruggen bij de voortanden kunnen niet worden behandeld, omdat ze niet kunnen worden meegenomen in de tandheelkundige correctie. Kronen zijn normaal gesproken geen probleem.   

Kom ik in aanmerking voor een behandeling met PlusDental-beugels als ik facings heb?

Helaas komen patiënten met facings niet in aanmerking voor een behandeling met onzichtbare beugels, omdat de facings dan kunnen losraken.

Na het verwijderen van mijn vaste beugel zijn mijn tanden verschoven. Kan PlusDental mij helpen?

De meeste patiënten die hun gebit op volwassen leeftijd laten corrigeren, hebben als kind of jongere een vaste beugel gedragen. Hun tanden zijn weer verkeerd gaan staan, omdat tanden in de loop van de tijd verschuiven. Wij kijken graag of wij u kunnen helpen.  

Kan ik starten met de behandeling als ik gaatjes in mijn tanden heb?

Alle tandheelkundige problemen moeten zijn verholpen voordat u kunt beginnen met de behandeling met onzichtbare beugels. Dit geldt ook voor gaatjes.

Kan ik starten met de behandeling als ik regelmatig medicijnen slik?

De meeste medicijnen hebben geen invloed op het slagen van de behandeling met onze beugels. Regelmatig gebruik van ontstekingsremmers, aspirine, oestrogeen of calcitonine kan de behandeling wel langzamer laten verlopen. Neem bij medicijngebruik rechtstreeks contact met ons op. 

Kan ik de onzichtbare beugels tijdens mijn zwangerschap dragen?

We raden af om tijdens een zwangerschap te beginnen met de behandeling. De hormonale veranderingen tijdens de zwangerschap kunnen invloed hebben op uw tandvlees en daardoor een nadelig effect hebben op de tandverplaatsing.

Kan ik doorgaan met de behandeling als ik ziek ben?

Als u ziek bent en vaak moet overgeven, dient u de beugels niet te dragen. In geval van milde klachten, zoals bij een verkoudheid, kunt u de beugels zonder problemen dragen.

Kunnen PlusDental-beugels een overbeet corrigeren? 

PlusDental-beugels zijn niet geschikt om een overbeet te corrigeren. Het is wel mogelijk om de voortanden te corrigeren bij een overbeet. De overbeet zelf wordt niet verholpen door de behandeling.

Hoelang heb ik de tijd om aanspraak te maken op mijn tevredenheidsgarantie?

Soms is er een verbetering nodig, omdat – om natuurlijke of persoonlijke redenen – de tanden niet zoals gepland zijn verschoven, hoewel u zich aan de draagtijd hebt gehouden. In dat geval bieden we een tevredenheidsgarantie aan. Voorwaarde voor onze tevredenheidsgarantie is dat u uw beugels de voorgeschreven 22 uur per dag hebt gedragen en dat u onze PlusDental-app hebt gebruikt tijdens de hele behandeling. Als u zich altijd aan de draagtijd hebt gehouden, maar het behandelresultaat niet aan uw verwachtingen voldoet, kunt u binnen vier weken na de laatste beugelwissel contact met ons opnemen. Na het controleren van de behandelstatus door onze tandartsen en orthodontisten, starten we met de verbetering.

Na de behandeling

Wat is een retentiebeugel?

Het woord ‘retentie’ betekent ‘vasthouden’ en ‘corrigeren’. Door regelmatig een retentiebeugel te dragen, wordt het risico op een zogenoemde terugval, waarbij de tanden weer terug in de oude positie verplaatsen, verkleind. De retentiebeugel is een losse beugel gemaakt van thermoplastisch materiaal. We maken de beugel voor u op maat, zodat deze nauwkeurig over de hele tandboog van de boven- of onderkaak past. Deze methode wordt vaak toegepast na het behandelen van lichte tot gemiddelde beetanomalieën.

Moet ik een retentiebeugel dragen na de behandeling?

Het is belangrijk om na de behandeling een retentiebeugel te dragen om het resultaat op de lange termijn vast te houden. Dit kan een losse of vaste retentiebeugel zijn.

Hoe moet ik de losse retentiebeugel dragen?

De verwijderbare retentiebeugels van PlusDental zijn transparant en gemaakt van iets steviger materiaal dan de onzichtbare beugels die u tijdens de behandeling heeft gedragen. U dient de retentiebeugel de eerste twee weken na de behandeling gedurende 22 uur per dag te dragen. Daarna draagt u ze de eerste zes maanden na de behandeling gedurende 12 uur per dag. Vanaf dat punt adviseren we de beugel minstens vier jaar alleen ‘s nachts te dragen, maar het liefst voor de rest van uw leven. Zo weet u zeker dat uw tanden in de juiste positie blijven staan. Het advies is om retentiebeugels iedere zes tot twaalf maanden te vervangen om ze fris, zacht en transparant te houden. U kunt uw retentiebeugel bij ons op maat laten maken voor € 99,-.

Waar kan ik mijn retentiebeugel bestellen?

Enkele weken voor het einde van uw behandeling kunt u uw retentiebeugel eenvoudig bestellen door in te loggen op uw account op onze website.

Neem contact met ons op

ma-vr 9:00-18:00
Telefoon: 020-3230747
Meer informatie vindt u ook in onze FAQ en in onze Algemene Voorwaarden.