In verband met de huidige situatie (COVID-19)

Onze onzichtbare beugels en retentiebeugels zijn medische hulpmiddelen en we desinfecteren ze voor verzending. Volgens de laatste inzichten kan het coronavirus alleen van persoon op persoon worden overgedragen door middel van een zogenoemde druppelinfectie. Hoewel het in individuele gevallen kan voorkomen dat mensen besmet zijn geraakt door iemand zonder ziektesymptomen, zijn andere manieren van overdracht uitgesloten. De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) is hier ook duidelijk over: “Mensen die pakketten in ontvangst nemen [...] lopen hierbij geen risico besmet te raken met het nieuwe coronavirus. Uit eerdere analyses weten we dat coronavirussen niet lang overleven op voorwerpen zoals brieven of pakketten.” Het Robert Koch Institut (het Duitse RIVM) deelt deze mening. Besmetting via tandheelkundige beugels of het verzendproces is daarom onwaarschijnlijk.

Wat zijn PlusDental-beugels?

De onzichtbare PlusDental-beugels van doorzichtige kunststof worden speciaal voor je gebit op maat gemaakt. De beugels zijn BPA-vrij. De verplaatsing van de tanden gebeurt in kleine stappen (maximaal 0,2 mm tandverplaatsing per beugel). Voor iedere stap ontvang je beugels op maat die druk uitoefenen op de tanden en zo voor de geplande verplaatsing zorgen.

Je gezondheid komt bij ons op de eerste plaats. Op basis van de stand van je tanden bepalen onze tandartsen of een behandeling met PlusDental-beugels mogelijk is. In principe corrigeren we lichte tot matige afwijkingen van hoektand tot hoektand en laten we voor aanvang van de behandeling precies zien hoe de correctie zal verlopen. 

De vergoeding voor orthodontie (beugels) en overige tandheelkundige behandelingen kun je het beste navragen bij je zorgverzekering.

Een bestelling plaatsen

Je kunt betalen met iDeal, creditcard of in maandelijkse termijnen via kredietverstrekker ZAB.

Hoe verloopt de behandeling?

Bij iedere behandeling van een afwijkende stand kan de beet veranderen. Voor een correcte beet moeten zowel de onder- als bovenkaak in je behandelplan worden opgenomen. Wij corrigeren dus altijd de onder- én bovenkaak.

Een behandeling met onzichtbare beugels van PlusDental duurt normaal gesproken vier tot tien maanden. 

Je laat eerst een 3D-scan maken bij een bij ons aangesloten Nederlandse tandarts. We ontvangen deze 3D-scan direct in ons laboratorium in Berlijn. Daarna duurt het tien tot veertien dagen voordat je je behandelplan per e-mail ontvangt. Zodra je voor een behandeling met PlusDental-beugels hebt gekozen, gaan wij de beugels voor je op maat maken. Dit duurt vier tot zes weken.

Je draagt de doorzichtige beugels 22 uur per dag en neemt ze alleen uit om te eten, te drinken en je tanden te poetsen. Het is belangrijk de voorgeschreven draagtijd aan te houden om het voorspelde behandelingsresultaat te bereiken. Let op: je hebt alleen recht op een gratis refinement als je de aligners draagt zoals voorgeschreven en op regelmatige basis.

Nee. In tegenstelling tot bij vaste beugels kun je alles eten en drinken tijdens de behandeling. Dit komt omdat je de onzichtbare beugels gewoon kunt uitnemen tijdens het eten. Je kunt je gebit dus reinigen na een maaltijd zoals je normaal ook zou doen. Zo blijft je mond optimaal gezond.

Je kunt koud water drinken met de onzichtbare beugels in je mond. Warme dranken kunnen de kunststof van de beugels beschadigen of vervormen. In principe verwijder je de beugels voor het eten en drinken en berg je ze op in het meegeleverde doosje. Na het eten of drinken poets je je tanden, omdat het speeksel je gebit niet zoals normaal kan remineraliseren. Vergeet niet je onzichtbare beugels af te spoelen voordat je ze terugplaatst in je mond. 

Reinig je onzichtbare beugels het liefst twee keer per dag met een tandenborstel. Gebruik geen tandpasta, omdat de beugels dan dof kunnen worden. Gebruik een milde zeep en spoel de beugels af met koud water. Te hoge temperaturen beschadigen en vervormen het materiaal. De beugels verliezen dan hun vorm en worden onbruikbaar. Door zorgvuldig en goed onderhoud blijven de beugels in topconditie.

De eerste dagen na het verwisselen van de onzichtbare beugels zul je voelen dat de beugels druk uitoefenen om de tanden te verplaatsen. Dit drukgevoel wordt steeds minder totdat je helemaal geen pijn meer voelt. 

Neem bij verlies van een beugel contact met ons op. Wij maken dan zo snel mogelijk een vervangende beugel voor € 99,-. Draag de vorige beugel terwijl je op het vervangende exemplaar wacht om ervoor te zorgen dat je tanden in hun huidige positie blijven.

De meeste patiënten hebben daar geen last van. Net als bij vaste beugels kan het in het begin wennen zijn, omdat er een vreemd voorwerp in je mond zit. Na maximaal een week praten de meeste patiënten weer normaal. 

We adviseren om tijdens de behandeling geen sigaretten of e-sigaretten te roken, omdat dit aanslag op de tanden kan veroorzaken. 

Met meer dan 50.000 geslaagde behandelingen zijn onze tandartsen ervaren experts die tandheelkundige correcties op het allerhoogste medische niveau uitvoeren. We werken samen met geregistreerde tandartsen.

Het corrigeren van een afwijkende stand van de tanden met behulp van onzichtbare beugels is een bekende methode waarnaar al veel onderzoek is gedaan. Het is dan ook waarschijnlijk dat je het voorspelde behandelresultaat behaalt. Bij iedere medische behandeling zijn er factoren die invloed hebben op het slagen van de behandeling. Daarom garanderen we dat we je net zolang zullen behandelen tot het behandelresultaat is bereikt.

Het gebruik van de PlusDental-app is onmisbaar voor een succesvolle behandeling. Je kunt de app gratis downloaden in de Apple App Store of de Google Play Store. Documenteer daar al je alignerveranderingen en upload de gevraagde foto's voor de controle. Ons medisch team controleert de voortgang van je tandcorrectie in de app en kan je behandelplan bij onvoorziene afwijkingen bijstellen. Let op dat je alleen in aanmerking komt voor een gratis refinement als je de app volgens de instructies en op regelmatige basis gebruikt.

We hebben de behandeling zeer nauwkeurig gepland. Het is belangrijk dat je je houdt aan de aanbevolen draagtijd (zowel dagelijks als per beugel). De grootste tandverschuiving vindt plaats tijdens de eerste twee tot drie dagen na het verwisselen van de beugel. Daarna neemt de druk af en voel je niet meer dat de beugel aan het werk is. De tanden hebben echter de berekende draagtijd van één tot twee weken per beugel nodig, zodat het bot rond de tanden zich kan herstellen, de tanden gewend zijn aan hun nieuwe positie en klaar zijn om verder verplaatst te worden.

Voor een optimaal behandelresultaat is het belangrijk om na iedere orthodontische behandeling een spalk te dragen. Dit kan een verwijderbare retentiebeugel of vaste spalk zijn.

De verwijderbare retentiebeugels van PlusDental zijn ook doorzichtig en iets dikker dan de onzichtbare beugels die je tijdens de behandeling hebt gebruikt. Je moet ze de eerste twee weken na de behandeling 22 uur per dag dragen. In de zes maanden daarna draag je ze nog 12 uur per dag. Daarna draag je ze de rest van uw leven alleen 's nachts. We adviseren om de retentiebeugels iedere zes tot twaalf maanden te verwisselen, zodat ze schoon, zacht en doorzichtig blijven. Je kunt je retentiebeugels op maat bestellen voor € 99,-.

Onzichtbare beugels van PlusDental zijn gemaakt van een speciale kunststof die je tanden optimaal verplaatst tijdens de behandeling. Dit materiaal is klinisch getest en geschikt voor mensen met allergieën. Onze onzichtbare beugels bevatten geen weekmakers.

Een nabehandeling, een refinement genoemd, is een fijnafstelling van de stand van je tanden die volgt op de uitvoering van het vorige behandelplan. Bij een groot deel van alle orthodontische behandelingen zijn refinements nodig om de behandeling te voltooien, ook bij traditionele behandelingen. We tolereren alleen de kleinste afwijkingen: Ons medisch team tolereert slechts een afwijking van 0,4 mm ten opzichte van de geplande voor en na simulatie. Als de afwijking van je werkelijke tandpositie ten opzichte van de planning groter is, bieden we je een gratis refinement aan onder verdere voorwaarden. Om een gratis verfijning te krijgen, moet je je tijdens je behandeling aan de regels gehouden hebben, d.w.z. je aligner minstens 22 uur per dag gedragen hebben, onze app volgens voorschrift gebruikt hebben en ons tijdig op de hoogte gebracht hebben van je refinementverzoek. Als je niet aan deze eisen voldoet, kun je op eigen kosten een refinement aanvragen. Het bedrag van de kosten hangt af van je compliance tijdens de behandeling en van de tijd die verstreken is sinds het einde van de behandeling. Als je een refinement wilt, neem dan contact met ons op voor een persoonlijk consult op info@plus-dental.nl.

Na de laatste fotocontrole heb je zes weken de tijd om een gratis refinement bij ons aan te vragen. Onze tandartsen controleren je behandelstatus via de app en gaan na of je je tijdens je behandeling aan de regels hebt gehouden. Als dit het geval is en je stand van je tanden meer dan 0,4 mm afwijkt van de voor en na simulatie, beginnen we op je verzoek met een refinement.

Kan PlusDental mijn gebit behandelen?

Onze tandartsen bepalen voor iedereen afzonderlijk of een behandeling mogelijk is.

Als je tandarts aanraadt om je verstandskiezen te laten trekken, moet je dit laten doen voordat je met de behandeling met onze onzichtbare beugels begint.

Na verwijdering van de verstandskiezen moet je zes weken wachten voordat je een afspraak in onze praktijk kunt maken.

Je moet minimaal 18 jaar zijn om voor een behandeling in aanmerking te komen. 

Voor het maken van een 3D-scan, de basis voor ons behandelplan, kan het spalkje gewoon blijven zitten. Zodra je met de behandeling begint, moet de draad wel worden verwijderd. 

Tandheelkundige implantaten zijn normaal gesproken geen probleem. Onze tandartsen bepalen voor iedereen afzonderlijk of behandeling mogelijk is. De implantaten worden niet verplaatst tijdens de behandeling met onzichtbare beugels. Laat ons even weten dat je een implantaat hebt en om welke tand het gaat.

Bruggen bij de voortanden kunnen niet worden behandeld, omdat ze niet kunnen worden meegenomen in de tandheelkundige correctie. Kronen zijn normaal gesproken geen probleem.

Helaas komen patiënten met facings niet in aanmerking voor een behandeling met onzichtbare beugels, omdat de facings dan kunnen losraken.

De meeste patiënten die hun gebit op volwassen leeftijd laten corrigeren, hebben als kind of jongere een vaste beugel gedragen. Hun tanden zijn weer verkeerd gaan staan, omdat tanden in de loop van de tijd verschuiven. Wij kijken graag of we je kunnen helpen.  

Alle tandheelkundige problemen moeten zijn verholpen voordat je kunt beginnen met de behandeling met onzichtbare beugels. Dit geldt ook voor gaatjes.

De meeste medicijnen hebben geen invloed op het slagen van de behandeling met onze beugels. Regelmatig gebruik van ontstekingsremmers, aspirine, oestrogeen of calcitonine kan de behandeling wel vertragen. Neem bij medicijngebruik rechtstreeks contact met ons op.

Begin de behandeling met de onzichtbare beugels pas na de bevalling. Tijdens de zwangerschap treedt vaak misselijkheid op, wat het moeilijk maakt de onzichtbare beugels consequent te dragen. Bovendien hebben de hormonale veranderingen tijdens de zwangerschap ook een effect op het tandvlees. Het wordt meer doorbloed, losser en kan lichtjes gaan opzwellen. Een behandeling met een doorzichtige beugel tijdens de zwangerschap is dan onnodig oncomfortabel. In sommige zeldzame gevallen kan toenemend bloeden van het tandvlees optreden. Als je met de behandeling met een onzichtbare beugel begon voordat je zwanger werd, moet je de behandeling pauzeren tot je bevallen bent. Om te voorkomen dat je tanden tijdens deze pauze verschuiven, bieden we uitneembare retainers aan. Deze retainers zijn comfortabeler om te dragen tijdens de zwangerschap dan gewone aligners. Het kan zijn dat voor de productie van de retainers een nieuwe 3D-scan gemaakt moet worden. Na de bevalling kan de behandeling voortgezet worden in overleg met het medisch team. Een nieuw behandelplan, inclusief 3D-scan, en de vervaardiging van nieuwe onzichtbare beugels kan nodig zijn. PlusDental is blij voor je met je familie-uitbreiding. We vergoeden graag de kosten hiervoor als je binnen drie maanden na de bevalling contact met ons opneemt. Als je tijdens de behandeling zwanger wordt, neem dan onmiddellijk contact met ons op voor een persoonlijk consult.

Als je ziek bent en vaak moet overgeven, dien je de beugels niet te dragen. In geval van milde klachten, zoals bij een verkoudheid, kun je de beugels zonder problemen dragen.

PlusDental-beugels zijn niet geschikt om een overbeet te corrigeren. Het is wel mogelijk om de voortanden te corrigeren bij een overbeet. De overbeet zelf wordt niet verholpen door de behandeling.

Soms is er een verbetering nodig, omdat – om natuurlijke of persoonlijke redenen – de tanden niet zoals gepland zijn verschoven, zelfs als je je aan de voorgeschreven draagtijd hebt gehouden. In dat geval bieden we een tevredenheidsgarantie aan. Voorwaarde voor onze tevredenheidsgarantie is dat je je beugels de voorgeschreven 22 uur per dag hebt gedragen en dat je onze PlusDental-app hebt gebruikt tijdens de hele behandeling. Als je dit hebt gedaan, maar het behandelresultaat niet aan de verwachtingen voldoet, kun je binnen vier weken na de laatste beugelwissel contact met ons opnemen. Na het controleren van de behandelstatus door onze tandartsen en orthodontisten, starten we met de verbetering.

Na de behandeling

Het woord ‘retentie’ betekent ‘vasthouden’ en ‘corrigeren’. Door regelmatig een retentiebeugel te dragen, wordt het risico op een zogenoemde terugval, waarbij de tanden weer terug in de oude positie verplaatsen, verkleind. De retentiebeugel is een losse beugel gemaakt van thermoplastisch materiaal. We maken de beugel voor je op maat, zodat deze nauwkeurig over de hele tandboog van de boven- of onderkaak past. Deze methode wordt vaak toegepast na het behandelen van lichte tot gemiddelde beetanomalieën.

Het is belangrijk om na de behandeling een retentiebeugel te dragen om het resultaat op de lange termijn vast te houden. Dit kan een losse of vaste retentiebeugel zijn.

De verwijderbare retentiebeugels van PlusDental zijn transparant en gemaakt van iets steviger materiaal dan de onzichtbare beugels die je tijdens de behandeling hebt gedragen. Je dient de retentiebeugel de eerste twee weken na de behandeling gedurende 22 uur per dag te dragen. Daarna draag je ze de eerste zes maanden na de behandeling gedurende 12 uur per dag. Vanaf dat punt adviseren we de beugel minstens vier jaar alleen ‘s nachts te dragen, maar het liefst voor de rest van je leven. Zo weet je zeker dat je tanden in de juiste positie blijven staan. Het advies is om retentiebeugels iedere zes tot twaalf maanden te vervangen om ze fris, zacht en transparant te houden. Je kunt je retentiebeugel bij ons op maat laten maken voor € 99,-.

Enkele weken voor het einde van je behandeling kun je je retentiebeugel eenvoudig bestellen door in te loggen op je account op onze website.

Neem contact op

Maandag tot vrijdag van 10:00 - 14:00 uur

Telefoon: +31 20 323 0747

E-mail: info@plus-dental.nl

Bekijk onze FAQ en Algemene voorwaarden voor meer informatie.